2021.03.04, Csütörtök
Pályázati támogatással növeli kapacitását a Ferzol Kft.
A kép illusztráció - ferzol.hu

Pályázati támogatással növeli kapacitását a Ferzol Kft.

mti

2021.02.22. 14:09

A beruházás keretében új telephelyet állítanak termelésbe Szolnokon, ahol lemezmegmunkáló üzemcsarnok épül.

Hirdetés

A Ferzol Kft. 996,20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében megjelent Ginop pályázaton, a támogatással fémmegmunkálási tevékenységéhez kapcsolódó kapacitásbővítő beruházást valósít meg, amellyel 30-40 új munkahelyet teremt - tájékoztatta Bíró Zoltán, a vállalat ügyvezetője az MTI-t.

A tápiószőlősi székhelyű Ferzol Kft. szerszámkészítéssel és fémlemezek megmunkálásával foglalkozik 1990 óta. Termékeivel a hűtés-, fűtéstechnikai gépeket, elektronikai, valamint autóipari és mezőgazdasági berendezéseket gyártó cégek beszállítója. Fő megrendelői között van a CLAAS Hungária Kft., a Dometic Zrt., a Dometic S.A.R.L, a Carrier Cr.Mo. Kft., az NCR Global Solutions Ltd., a Karl E. Brinkman GmbH.

Bíró Zoltán elmondta: a folyamatosan növekvő kereslet miatt döntöttek a technológiafejlesztés és a kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett.

A beruházás keretében új telephelyet állítanak termelésbe Szolnokon, ahol lemezmegmunkáló üzemcsarnok épül. Emellett a legmagasabb minőségi célok kielégítését szolgáló, magasabb automatizáltsági szintet képviselő, különféle élhajlító gépeket, lyukasztó-lézervágó gépeket vásárolnak. A humán erőforrás és a szervezeti működés területén is fejlesztenek.
Bíró Zoltán elmondta, hogy a fejlesztés közel kétmilliárd forintból valósul meg, ebből 996,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás.
Az ügyvezető hangsúlyozta: az elmúlt években is képesek voltak növekedni, a cég a pandémia időszakában 40 fővel növelte a dolgozói létszámát, jelenleg 600 főnek ad munkát.
 

AktuálisFerzol Kft.lemezmegmunkálásTápiószőlős