2021.04.21, Szerda
Befejeződött a Móra park felújításának második üteme Szolnokon
Szolnok város hivatalos oldala facebook

Befejeződött a Móra park felújításának második üteme Szolnokon

mti

2021.04.03. 19:50

Megújult a játszótér néhány eleme is, a gyerekek biztonsága érdekében 85 négyzetméteren új ütéscsillapító felületet építettek ki. A játszótér melletti ivókút környezete is megszépült. A területen korszerűsítették a közvilágítást, a játszóteret térfigyelő kamera védi a rongálóktól.

Hirdetés

Befejeződött a Móra park felújításának második üteme Szolnokon, a város saját beruházásában - közölte a Tisza-parti megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.

Szalay Ferenc elmondta: a második ütemben mintegy 3800 négyzetméteren újította meg a zöldfelületet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., a területen automata öntözőberendezést építettek ki. A parkban az eddigiek mellé további tíz facsemetét ültettek, öt új padot és öt új hulladékgyűjtőt helyeztek ki. A felújított járdákhoz vezető "ösvények" is új burkolatot kaptak körülbelül 120 négyzetméteren - tette hozzá.

A polgármester szólt arról is, hogy a több mint 200 millió forintos beruházás korábbi ütemében már megújult a futball- és a lábteniszpálya, valamint a járdafelületek. A környéken korábban 32 fát ültettek, 19 padot és 15 hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki. Megoldották a terület talajcseréjét, 5300 négyzetméteren vetettek füvet és egy körbekerített kutyajátszótérrel is gazdagodott akkor a belvárosi övezet.

Szalay Ferenc kiemelte: a városrészben komoly beruházások valósultak meg a közelmúltban. Megújult a Móra úti rendelő, a bölcsőde és a korábbi Szolnoki Főiskola korszerűsített épületébe költözött a járási hivatal és egy kormányablak.

AktuálisMóra park