2024.05.08, Szerda
17 év alatt 9 milliárd forint fejlesztés történt a McHale szolnoki gyárában

17 év alatt 9 milliárd forint fejlesztés történt a McHale szolnoki gyárában

2021.10.22. 14:31

A McHale Hungária Kft új üzemcsarnok megépítését is tervezi, mellyel a telephelyen működő beszállítópartnerek körét kívánják bővíteni.

A bálázáshoz és bálacsomagoláshoz szükséges mezőgépek gyártására specializálódott ír családi vállalkozás 2004-ben vásárolta meg a korábbi szolnoki Mezőgép ingatlanvagyonát. A magas minőséggel, a partnerek igényes kiszolgálásával a cég a piaci versenyben folyamatosan erősítette pozícióját, 2010-ben elnyerte az „Év vállalkozása” címet. Világszínvonalú munkájukat erősíti, hogy 5 világrészen több mint 55 országba szállítják termékeiket.

A McHale Hungária Kft. új komplett KTL és porfestő technológiát magába foglaló festőüzemet létesített, amelynek alapkövét 2019 májusában helyezték el. A beruházás célja egyrészt az energiafelhasználás- és termelési hatékonyság növelése, másrészt a környezeti terhelés csökkentése volt.

Teljesen automata festő berendezés épült, amely technikailag a mai kornak megfelelő, legkorszerűbb műszaki megoldásokkal megépített, energiatakarékos és egyben környezetbarát üzemmódot biztosít.

A McHale Hungária Kft., mint mezőgazdasági gépgyártó vállalat, meghatározó piaci szereplője az iparágnak. Ezzel együtt elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a hatékony energiafelhasználás melletti gyártásnak. E szempontokat maximálisan szem előtt tartva építette meg új festőüzemét a közel 4000 m2-es új üzemcsarnokában.

A társaság az elkövetkezendő 1-1,5 évben várhatóan 1,3 milliárd forint összegű beruházást tervez. Ennek része egy új CNC lézeres lemezmegmunkáló központ és egy új CNC élhajlító berendezés, valamint 2 db új hegesztő robot, melyek már beszerzés alatt állnak. A régi festőüzem elbontásra kerül, melynek munkálatai már megkezdődtek, ezen a területen új hegesztő munkaállomások készülnek.

A tervek között szerepel a telephely aszfaltút hálózatának bővítése, valamint új aszfaltozott géptárolótér kialakítása.

A McHale Hungária Kft.-nél rendelkezésre állnak azok a feltételek, amelyek jó alapot nyújthatnak az új technológia és a növekedési pálya eléréséhez. A „Fejlesztések útján a McHale” mai projektbemutatóján Kiss Tamás, a McHale Hungária Kft ügyvezetője, és Makra Ferenc, a McHale Hungária Kft. műszaki vezetője ismertette az elmúlt 17 év fejlődésének részleteit, amelyet gyárlátogatás követett, ahol a közelmúltban üzembe helyezett új festőüzem és technológia is bemutatásra került. Rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője és Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

AktuálisMcHale Hungária Kft.