2021.12.01, Szerda
Hatmillió forintot gyűjtöttek a szolnokiak a Hetényi Géza Kórháznak
szolnok.hu

Hatmillió forintot gyűjtöttek a szolnokiak a Hetényi Géza Kórháznak

szolnok.hu

2021.10.19. 16:10

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a Kossuth téren.

Hirdetés

A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 86. állomásán 25 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A szolnoki lakosság már ismerősként köszönthette a rendezvényt, hiszen 9 évvel ezelőtt Szolnokon az Egészségváros program során 3 774 500 forint, most pedig 6 023 900 forint adományt kapott a helyi egészségügyi intézmény, melyből az élelmezési osztály fejlesztését tervezik.

Ma már egyre többet hallani az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságáról. A szűréseken való részvétel azonban még mindig messze elmarad az elvárttól. A motiváció hiánya, a hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem – a szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, miért vesznek részt még mindig kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon. Pedig a prevenció és a betegségek időbeli diagnosztizálása életeket menthet. A szűrések és tanácsadások mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat.

A rendezvény megnyitóján Dr. Berkó Attila kormánybiztos elmondta: - Az elmúlt időszakban egyre fontosabbá vált a prevenció, az egészségünk megőrzése. Ezért is nagyon örülünk, hogy az Egészségváros során egy napon belül a lakosok lehetőséget kaphatnak az egészségügyi állapotuk felmérésére. Bízom benne, hogy a nap végén teljesül a rendezvénysorozat mottója: egészség ezreknek, milliók a kórháznak!

A nap végén a Richter Gedeon Nyrt. részéről Gál-Olasz Sarolta, a PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője osztotta meg az érdeklődőkkel az alábbi számokat, melyek jelzik, egy nap is milyen sokat jelenthet Szolnok lakosságának egészségmegőrzésében: - 12 évvel ezelőtt indítottuk útjára a Richter Egészségváros programot. A Richter Gedeon Nyrt. számára nagyon fontos az egészségfejlesztés, ezt mutatja az is, hogy a mai volt a 86. Egészségváros rendezvényünk. A szolnoki Egészségvároson a mai napon több száz szűrést hajtottak végre a Kossuth téren. Ezúttal is megbizonyosodott az esemény létjogosultsága, hiszen többek között prosztataszűrésen 127 szűrésből egy extrém érték jelentkezett, a csontsűrűségmérésen a 192 szűrésből 80 esetben javasoltak további vizsgálatokat a szakorvosok, az érszűkületvizsgálaton pedig a 154 szűrésből 17 esetben javasolt a kivizsgálás. Sokan vettek részt az előadásokon, az online térben pedig 687 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez. Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 446 694 900 forintot adományozhattunk.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója örömmel fogadta az adományt: „A Richter Egészségváros szolnoki állomásán befolyt 6 023 900 Ft adomány elegendő ahhoz, hogy az adománycélként kitűzött eszközt megvegyük az élelmezési osztály számára. Köszönöm a kórház nevében az adományt, és a lakosoknak azt, hogy ilyen sokan részt vettek a szűréseken!” 

AktuálisHetényi Géza kórház