2024.04.29, Hétfő
Sikeres volt Szolnokon a távfűtés szolgáltatóváltása
szolnok.hu

Sikeres volt Szolnokon a távfűtés szolgáltatóváltása

szolnok.hu

2021.10.28. 16:12

Októberi közgyűlését tartotta a megyeszékhely képviselő-testülete. A napirend előtti kérdésekben szó esett a város távfűtését érintő változásról, mely szerint az Alfa Nova Kft-től az állami tulajdonú MVM OT Zrt. veszi át a rendszer működtetését.

Hirdetés

Tasnádi Zoltán és Rehó János az első két hét tapasztalatairól, az Alfa Nova dolgozóinak elmaradt béréről, valamint a város által biztosított anyagi támogatásról szólt. Szalay Ferenc válaszában elmondta: a távfűtés rendben működik, egyedi problémák akadhatnak, de fűtés és melegvíz-szolgálatatás minden épületben van a rendszerbe bekapcsolt városrészekben. Az Alfa Nova egy hónapnyi bért már törlesztett a hátralékából, a városi segítséget pedig a legtöbb dolgozó már megkapta.

Jó hír az állatbarátoknak, hogy a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány működését 40 millió forinttal támogatja a közgyűlés. Szintén az állatokat, egészen pontosan a kutyatartókat érintő hír, hogy a megyeszékhely önkormányzata megvizsgálja, hol tudna még újabb kutyafuttatókat építeni. A képviselők úgy döntöttek, támogatják 2022-es költségvetési évben egy új futtató megépítését a Lovas István úton.

Szó esett a megyei, illetve a városi katasztrófavédelmi igazgatóság működéséről. A tűzoltók ismét kivívták munkájukkal a testület maximális elismerését, mint mondták, jó tudni, hogy biztonságban élhetünk Szolnokon.

Új fenntartói és közszolgáltatási megállapodást kötött Szolnok város önkormányzata és a Szigligeti Színház. A július óta az új direktor, Barabás Botond által igazgatott teátrumnak 2022 januárjában lejár a korábban megkötött fenntartói megállapodása, így az új megkötésével együtt azt áttekintették, az új művészeti elképzelésekhez igazították. Az intézmény sok dicséretet kapott a munkájáért a képviselőktől, külön kiemelték azt az erőfeszítésüket, melyet a diákok és a Szigligeti közötti kapcsolat erősítéséért tettek.

Közérdekű kötelezettségvállalásként 15 millió forintot ad Szolnok városának a környéken szénhidrogén-kutatási tevékenységet végző O&GD Central Kft. A pénzt a Vízpart körút felújítására lehet fordítani.

AktuálisSzolnok Közgyűlés