2024.04.19, Péntek
Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

Bacsmegye.hu

2022.03.31. 15:15

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

Hirdetés

Vélhetően az esőre sem számíthattak így tavasszal a szervezők, hiszen eredetileg a gyógyszertár mellé a Béke térre tervezték a fórumot, de valószínűleg az eső miatt a fedett piacon került végül megrendezésre.

 

A miniszterelnök jelölt érkezése előtt Bodrozsán Alexandra szólt a megjelentekhez. Először végre tisztázta a netes legendát, hogy a családja egy békés megyei kisebb településről származik. (?) A beszédében végtére is elismerte, hogy a helyi vállalkozók megcsináltak a dolgokat, viszont egyfajta kákán is csomót kereső módon felrótta számukra, hogy az egészségházban még nincs lift és CT sem.

 

Bodrozsán Alexandra és Cseh Katalin - talán ők sem hisznek ebben az egészben?

 

A nagyívűnek távolról sem mondható beszédet Cseh Katalin előadása követte. Katalin lendületes előadása egyfajta „örök élet, ingyen sör” jelleget öltött magára, miszerint, ha vasárnap az ellenzék győz akkor lesz itt minden, hazahozott orvosok, gazdagság, jólét, szeretet. Sőt a beszéde végén kijelentette, hogy Márki-Zay Péter úgy ahogy van meg fogja állítani a jó gazdaságpolitikával és az euró bevezetésével az inflációt is. Katalin olyan felesleges részletekkel, hogy mindezt mégis hogyan fogja az ellenzéki lista vezetője elérni, nem untatta a nagyon csekély létszámú érdeklődőt.

 

Lőcsei Lajos a Momentum Mozgalom (MM) heves megyei valakije, - hiszen nem mutatta be senki – beszédéből kiderült, hogy ő az MM roma politikájáért felel. Az persze már könnyet csalt pár jelenlévő szemébe a nevetés, amikor megköszönte a jelenlévőknek, hogy ilyen sokan eljöttek a rossz idő ellenére.

 

Majd belépett Péter, esernyő nélkül...

 

Márki-Zay Péter egy igazán vállalkozó kedvű ember lehet, aki, mint elmondta még ma is a vitát hiányolja Orbán Viktorral. Képtelenség, hogy ne érezze, mennyire kínos, hogy a több percig tartó veretes előadása előtt percekig egyeztetett Cseh Katalin beszéde közben Péterfi Judittal, aki közismerten a sajtótanácsadója.

 

Péter a szokásos kampány lózungok mellett kijelentette, hogy „Európát fogjuk elhozni Tiszakécskére!” – az a szerény részlet, hogy Tiszakécske az egész történelmét Európában töltötte, illetve, hogy Magyarországgal együtt 2004-ben Tiszakécske is az Európai Unió részévé vált, nem zavarta Pétert. A beszédének ez az európás mondata, szinte az egyetlen volt, ami a helyieknek szólt.

 

A marketing, az marketing - így kell 30 főt jól fényképezni!

 

Azt a záró mondatot, amivel a rövid beszédet zárta, miszerint, ha vasárnap az ország nem az ellenzék jelöltjeit szavazza meg többségben, akkor „Magyarország nem csak szegény, nem csak korrupt, de halálozó nemzet lesz!” – már tényleg a híres ’kécskei esőnek tudhatjuk be...

 

Egy 2019-es adat alapján Tiszakécske lakossága 12064 fő.

 

Szerző: Oltyán József

 

Galéria

AktuálisTiszakécske