2024.04.15, Hétfő

A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium Székhelyintézményében hamarosan érettségiznek az első végzős tanulók.

Hirdetés

A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium Székhelyintézményében hamarosan érettségiznek az első végzős tanulók. Gimnáziumunk kiemelt képzési területe az idegen nyelvoktatás. Az első idegen nyelvet heti öt, a másodikat heti három órában tanulják a diákok. A 11. és 12. évfolyamon lehetőségük van fakultációként az idegen nyelvet választani és plusz két órában tanulni.

Az első végzős tanulók közül egynek van komplex angol és német szóbeli középfokú nyelvvizsgája. Angol vagy német komplex középfokú vizsgával rendelkezik a tanulók fele, illetve a tanulók negyedének már sikerült a szóbeli vizsgája és készülnek az írásbelire. Két lány próbálkozik hamarosan a komplex angol vizsgával.

A 10. évfolyam végén három tanuló tett előrehozott német érettségit, egy komplex és két szóbeli dicsérettel. Tavaly egy diák tett előrehozott angol érettségit, szóbeli dicsérettel.

Nyelvtanáraik elégedettek voltak a tanulókkal, akik szorgalmasan tanultak és szép eredményeket értek el.

2020-tól bevezetésre kerül egy új törvény, mely szerint a felsőoktatásba csak középfokú nyelvvizsgával jelentkezhetnek a diákok. Ezért már az alsóbb évfolyamokon is megfelelő nyelvtudást kell szerezniük a középiskolai tanulmányaik során. Intézményünk 11. és 10.-es tanulói is erőfeszítéseket tettek, tesznek a megfelelő nyelvtudás elsajátításáért. 

A jelenlegi 11. évfolyam tanulói közül 6 fő tett német előrehozott érettségit, 3 komplex és 3 szóbeli dicsérettel. Az osztályból 6 főnek van komplex német vagy angol nyelvvizsgája. Angolból hét tanuló tesz az idén előrehozott érettségit. A 10. osztályban is vizsgázott már néhány diák középfokon. Két fő komplex német, egy fő  német szóbeli nyelvvizsgát tett. 

forrás: nagyboldog.hu

Galéria

AktuálisNagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános IskolaSzakközépiskolaGimnázium és Kollégiumnyelvoktatás