2024.05.26, Vasárnap

Az önkormányzat is segíti Simon Béla és Juhász Adrián olimpiai felkészülését

2016.06.02. 09:18

Juhász Adriánt és Simon Bélát köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán.

Juhász Adriánt és Simon Bélát köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán. A közelmúltban Európa-bajnokságot nyert páros a normál súlyú kormányos nélküli kettesben 2000 méteren szerzett olimpiai kvótát múlt hét kedden. Edzőjük, Molnár Dezső is meghívást kapott a polgármesterhez.

A régmúltban számos lelkes edző, vezető és országos szinten sikeres versenyző tevékenykedett önzetlenül, hangyaszorgalommal a sportág szolnoki fennmaradása érdekében. Molnár Dezső, az 1994-ben újjáalakult Tisza Evezős Egylet alapító tagja, versenyzője, vezetőedzője, alelnöke, mecénása, motorja, mindenese. Majdnem a nulláról indította el a ma már virágzó szolnoki evezést. Neki és tanítványainak több éven át tartó, áldozatos munkája mára olimpiai szintre emelte a szolnoki evezést. Tanítványai néhány éve a hazai versenyeken, bajnokságokon mindkét nemben és valamennyi korosztályban kiváló eredményeket érnek el. Egyre többen tagjai korosztályuk válogatottjának, ami azt jelenti, hogy ők képviselik Magyarországot a nemzetközi evezős versenyeken. Ez már önmagában nagy dicsőség, de ezen túlmenően pontszerző, sőt érmes helyezéseket nyernek.

A maximumot hozzuk ki a versenyeken magunkból, ilyenkor egy-egy oldalra pillantás akár 0.4 másodperc időveszteséget is jelenthet – mondták a sportolók. Juhász Adrián és Simon Béla további felkészülését a város önkormányzat 500-500 ezer forinttal támogatja – jelentette be Szalay Ferenc polgármester, aki emellett egy a város múltját bemutató kiadvánnyal, a Béres Gyógyszergyár ajándékcsomagjával és egy-egy üveg borral is kedveskedett a vendégeknek.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Aktuálisolimpiai kvótaJuhász Adrián és Simon Béla