2024.06.25, Kedd

Bene Ildikó Szolnok és Budapest "összekötéséről" kérdezheti a minisztert

2016.03.21. 07:30

Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét kérdezhetik a legtöbben az Országgyűlés ma véget érő ülésén. Bene Ildikó a térség Országgyűlési Képviselője Szolnok és Budapest "összekötéséről" kérhet tájékoztatást.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően hangozhatnak el a kérdések.
A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz padsoraiból Bene Ildikó Szolnok és Budapest "összekötéséről" kérdezi a nemzeti fejlesztési minisztert, Salacz László pedig a felsőfokú duális képzés eredményeiről kér tájékoztatást az emberi erőforrások miniszterétől.
Az MSZP-ből Korózs Lajos szintén Balog Zoltánhoz fordul és az egri kórház jövőjéről vár választ, Gúr Nándor pedig azt kérdezi a nemzetgazdasági tárcavezetőtől, hogy a kormány mikor kezdi érdemben emelni a nettó minimálbért.
A Jobbikból is lesz képviselő, aki az emberi erőforrások miniszterének álláspontjáról érdeklődik, Farkas Gergely kérdésének címe: A kormány miért nem kíváncsi a diákok véleményére. A szintén jobbikos Magyar Zoltán az állami földprivatizáció leállítását sürgeti majd a földművelésügyi miniszternek címzett felszólalásában.
Az LMP-s Sallai R. Benedek arról kérdezi majd Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy "miért szigeteli el a kormány a vidéket", frakciótársa, Szél Bernadett pedig Az oroszoknál befuccsolt, a magyaroknak még jó lesz címmel intéz kérdést a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz.
A képviselőknek a kérdéseket követően további egy órájuk lesz azonnali kérdéseket feltenni a kabinetnek. A Ház ülése ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

forrás: mti

Galéria

AktuálisországgyűlésBene Ildikó