2024.07.25, Csütörtök

Egészségtudatos fiatalokból egészséges felnőttek lesznek

2016.05.27. 11:42

Kezedben az egészséged! mottóval rendezték meg a Korosztályos Egészségnevelési Versenyt Szolnok 12 általános iskolájában.

Kezedben az egészséged! mottóval rendezték meg – immár tizenegyedik alkalommal - a Korosztályos Egészségnevelési Versenyt Szolnok 12 általános iskolájában. A programot ezúttal is a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete védőnőinek összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig. A vetélkedő döntőjét pénteken tartották a Kodály Zoltán általános iskolában.

Hogy mennyire fontos és aktuális az egészséges életre nevelés már gyerekkortól, azt az is bizonyítja, hogy dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a csapatokat. Az iskolákból 115 csapat 460 fővel vett részt idén a megmérettetésen. Az 5-6. osztályosok, és a 7-8. osztályosok közül is egyaránt 54-54 csapat jelentkezett. A vetélkedő témaköreinek kiválasztásánál a szervezők törekedtek az egészségtudatos magatartás mellett a környezetvédelem alapvető ismereteinek megerősítésére.

Az iskolai fordulókról a 12 iskolából összesen 43 csapat (172 fő) jutott tovább a döntőre, ahol kiderül, hogy ki lesz a legjobb a legjobbak közül.  A tavalyi év sikerére tekintettel idén is meghívták a versenyre a nagyszülőket. Így nemcsak a gyermekek, hanem a nagyszülők is aktívan vettek részt a vetélkedőn, ahol megtapasztalhatták, milyen látás, hallás vagy a járás képessége nélkül élni, és megismerhették a mentők világát is. A kerekesszékes feladatokban több képességüket is próbára tehették a fiatalok.

A verseny ideje alatt a szabadidő hasznos eltöltéséről a Napsugár Gyermekház munkatársai gondoskodtak hagyományos népi sportjátékokkal.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálisKezedben az egészséged!egészségnevelésNapsugár GyermekházSzolnoki Iskolavédőnők Egyesülete