2024.06.13, Csütörtök

Egyetemváros polgárai lettünk mára virradóra

2016.07.01. 08:39

A címbéli megállapítást Kecskemét és Szolnok lakói mondhatják el magukról, hiszen a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával a mai naptól kezdi meg működését az új Pallasz Athéné Egyetem a két városban.

Tegnap este egy jóhangulatú kerti parti keretében búcsúztatták el a dolgozók a Kecskeméti Főiskolát, hogy üdvözöljék a Pallasz Athéné Egyetemet.

Véget ért a Kecskeméti Főiskola közel 17 éves története, hogy megkezdődhessen egy új, remélhetőleg az eddiginél is sikeresebb fejezet. A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével létrejövő Pallasz Athéné Egyetem új perspektívát nyit a régió, a város és az intézmény életében.

- Sokan kérdezik, mi változik majd? Egyik irányból minden meg fog változni. Ez a cím nekünk büszkeség, elismerés, siker. A négykarú egyetem a maga több mint 5000 fő hallgatójával a dél-alföldi régió domináns intézménye lesz – mondta búcsúztató beszédében dr. Ailer Piroska rektor, az Integrációt Előkészítő Bizottság Irányító Testületének vezetője.

Az esemény alkalmából a rektor egy-egy emlékplakettet ajándékozott Kecskemét és Szolnok városának, melyeket a polgármesterek, Szemereyné Pataki Klaudia és Szalay Ferenc vettek át.

A Pallasz Athéné Egyetem keretei között a Kecskeméti Főiskola jelenlegi három kara a profilt pontosabban kifejező elnevezésekkel folytatja a munkát. Így lesz GAMF műszaki és informatikai kar, kertészeti és vidékfejlesztési kar, valamint pedagógusképző kar. A Szolnoki Főiskola három tanszékéből létrejövő gazdálkodási karral csatlakozik az új intézményhez.

Palkovics László, felsőoktatásként felelős államtitkár (bal oldal) és Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár (közép) is a búcsúztató vendége volt

 

Galéria

AktuálisSzolnoki FőiskolaKecskeméti Főiskola