2024.05.23, Csütörtök

Életmentő adomány a Béres Alapítványtól

2016.03.07. 14:07

A Béres Alapítvány az Újszínházzal közösen rendezett színházi előadás teljes bevételét a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Csontvelőtranszplantációs Osztálya javára ajánlották fel.

„Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” - id. dr. Béres József életigenlő üzenetét idézve nyitotta meg Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke március 4-én az Újszínházban tízedik jótékonysági estjüket. Az Újszínházzal közösen rendezett színházi előadás teljes bevételét a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Csontvelőtranszplantációs Osztálya javára ajánlották fel.

A leukémiás és daganatos kisgyermekeket kezelő Csontvelőtranszplantációs osztály országos szinten végez csontvelői őssejt átültetést és sejtterápiát; Magyarországon mindössze két ilyen osztály működik, ezek egyike a Miskolci Megyei Kórházban. Az itt dolgozó orvosok és ápolók nap, mint nap tesznek tanúbizonyságot példamutató kitartásról és elkötelezettségről, és mindent elkövetnek azért, hogy az osztályon hónapokig kezelt gyermekek elindulhassanak a gyógyulás útján. Az osztály működéséhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak a beavatkozásokhoz szükséges, korszerű, életmentő készülékek.
 
A Béres Alapítvány jótékonysági estjén az Újszínház Béres című előadását láthatták a támogatók. Az est teljes bevételét egy olyan sejtszeparáló berendezés megvásárlására ajánlotta fel az alapítvány, mely nélkülözhetetlen a csontvelőtranszplantációk elvégzéséhez, hiányában Miskolcon a közeljövőben e beavatkozások le fognak állni.
 
„Aki Béres József nyomdokain halad, természetes, hogy fontos feladatának tekinti a daganatos betegségek ellen való folyamatos támogató munkát, hiszen a legendás feltaláló egész élete a gyógyíthatatlan betegek megsegítésétől, az egészségért vívott küzdelemről szólt. Ezzel a támogatással egy rendkívül fontos, ám megoldhatatlannak tűnő problémára sikerült megoldást találnunk. A Miskolci Megyei Kórházzal való kapcsolatunk nem új keletű, 10 évvel ezelőtt egy őssejtszámláló készüléket adományoztunk a kórháznak, melyet azóta 170 csontvelőátültetésnél használtak. Biztosak vagyunk abban, hogy a most adományozott készülék is sok, súlyosan beteg gyermeket segít majd a gyógyulásában.” - mondta el az esten Béres Klára.

forrás: beres.hu

Galéria

AktuálisBéres AlapítványÚjszínházMiskolc Megyei Kórház