2024.05.26, Vasárnap

Erasmus+ program hét a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Iskolában

2016.03.15. 10:11

A Nagyboldogasszony Katolikus Általános és Középiskola, az Európai Unió által támogatott, Erasmus + program keretében cserediákokat látott vendégül.

A Nagyboldogasszony Katolikus Általános és Középiskola, az Európai Unió által támogatott, Erasmus + program keretében cserediákokat látott vendégül. A vendégek Franciaországból, Lettországból, Görögországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Olaszországból érkeztek. A programban együttműködő nemzetek kultúrájából és szépségeiből nyújtott ízelítőt a résztvevő gyermekek nagy érdeklődéssel fogadták.

A pályázat tematikája az egészséges életmódra nevelés, valamint az angol nyelv alkalmazói szintű használata, mely további motivációt adhat a nyelv magasabb szintű elsajátításához.

A 24 diák és 13 pedagógus egy hetet töltött az iskolában. Az együtt töltött héten a pályázatban vállalt feladatok teljesítésén túl célként fogalmazódott meg, Jászberény város nevezetességeinek megtekintése, pékség- és malomlátogatás, Budapesti városnézés, táncház és orgonahangverseny. Budapest éjszakai varázsa, a kilátás a Citadelláról leírhatatlan volt számukra, kivétel nélkül mindenkit lenyűgözött. Sportnap keretében megrendezésre került a hét ország focikupája, de voltak korcsolyázni is.

Méltán büszkék lehetnek az iskola tanulóira, mert a kiváló angol nyelvtudásukkal és kreativitásukkal minden egyes feladatban ügyesen megállták a helyüket. A prezentációk bemutatása és az idegenvezetés sem jelentett problémát számukra. A diákok és pedagógusok közös munkájának eredményeként sikeres hetet zártak, mely reményeik szerint rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagított minden résztvevőt.

A közös együttlét napról napra szorosabbá tette a vendéglátó családok és vendégeik közötti kapcsolatot, melyet azóta is napi szinten ápolnak. Az eddig szerzett pozitív benyomásokkal és élményekkel motiválva készülnek a következő projekttalálkozó helyszínére, a napsütötte Spanyolországba.

forrás: nagyboldog.hu

Galéria

Helyi hírekJászberényNagyboldogasszony Katolikus IskolaErasmus+