2024.04.20, Szombat

Átadták a TOP 50-et

info.szolnok.hu

2016.11.29. 10:39

Az országban egyedülálló módon a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal immár 21. alkalommal is elkészítette TOP 50 kiadványát. A kötetben ezúttal is a megye gazdaságát leginkább befolyásoló és meghatározó cégek, vállalkozások kaptak helyet.

Hirdetés

A TOP 50 kiadvány összeállításakor ezúttal is a társasági adóbevallásokban szereplő adatokat vették alapul, ugyanakkor az olvasó átfogó képet kaphat a megye gazdaságáról is.

Ami 2015-öt illeti, az előző évhez képest 7,6%-kal nőtt a társas vállalkozások nettó árbevétele, mintegy 3 ezer emberrel többet foglalkoztattak és csaknem 7%-kal emelkedett az egy főre eső munkabér. Az adózás előtti eredmény viszont csökkenést mutat, pénzügyi nyereséget 1617 gazdálkodó mutatott ki, míg veszteséget 2400-an könyveltek el.

A prímet továbbra is a feldolgozóipar, a kereskedelem és mezőgazdaság viszi, de szintén jelentősnek számít a szolgáltatások árbevétele.

A TOP 50-ben szereplő cégek erejét jól mutatja, hogy a megye nettó árbevételének mintegy ¾-ét realizálták. A megyeszékhely vonzáskörzetén kívül a legtöbb társas vállalkozás Jászberény térségében működik, e két körzetben koncentrálódik a cégek döntő többsége. Ennek megfelelően az élen nincs változás: továbbra is a Samsung, az Elektrolux és Jász Plasztik vezeti rangsort. Negyedik helyre viszont feljött az Eagle Ottawa, ötödikre az Accel Hunland Kerékpárgyár, míg hatodik lett a Claas Hungária.

Az eseményen a hagyományoknak megfelelően átadták az Év Vállalkozása, az Év Kiváló Gyakorlati Képzőhelye díjakat, valamint a kamarai elismeréseket.

GazdaságJNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara