2024.03.28, Csütörtök

Tízmilliárdos vízgazdálkodási projekt indul Szolnok térségében és a déli határnál

magyarepitok.hu

2017.07.18. 10:23

A Magyar Bau és a Magyar Vakond közel négyezer háztartást köt be a szennyvízhálózatba összesen öt településen.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Fejlesztési Programirodaközzétette a közép- és kelet-magyarországi térségben megvalósítandó vízgazdálkodási közbeszerzés eredményét. Az összesen nettó 10,3 milliárd forint értékű beruházások két térségre, azon belül öt településre vonatkoznak a TED-en megjelent tájékoztató szerint.

A Szolnok melletti Jászkarajenőn valamint Törökszentmiklóson megvalósítandó projektet a Magyar Bau Holding Zrt. kivitelezi. Jászkarajenőn 1206 ingatlant kötnek be a szennyvízhálózatba, míg Törökszentmiklóson 530 háztartás. Jászkarajenőn emellett új szennyvíztisztító telep is épül, Törökszentmiklóson a meglévő szennyvíztisztító telep technológai fejlesztése történik meg.

A szintén Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmadarason a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft. végezheti el a szennyvízcsatornázás és tisztító telep korszerűsítésének munkáit.

A tiszakécskei mélyépítő cég emellett két Bács-Kiskun megyei településen is kivitelez: Madaras és Katymár szennyvízhálózatának és szennyvíztisztító telepének építési feladatait is ellátja. A déli határnál fekvő két községben 2160 házi bekötése történik meg, valamint fejlesztik a szennyvíztisztító telepet.

Gazdaságépítőipari cégekTörökszentmiklósKunmadarasvízgazdálkodásMagyar Bau Holding Zrt.Magyar Vakond Út és Építőipari Kft.MadarasKatymárJászkarajenő