2024.06.16, Vasárnap

A gyakorlati tudásra fókuszál a MCC Fiatal Tehetség Programja

2016.05.23. 09:00

A gyakorlati tudás átadására fókuszálnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjában.

A gyakorlati tudás átadására fókuszálnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjában. Ősztől Szolnoki helyszíne is lesz a Programnak. A képzés minden tanévben városonként 25 résztvevővel indul

Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője elmondta, a felső tagozatos diákok az ősszel induló, a hagyományos oktatást kiegészítő képzés keretében minden második szombaton reggel 9 és délután 5 között játékos, gyakorlatközpontú tréningen vehetnek részt. Itt nem a lexikális, hanem a tapasztalati tudás átadására fókuszálnak, egyebek mellett mentőállomásra látogatnak, újraélesztési gyakorlatban vehetnek részt, és fejlesztik a környezeti tudatosságot is - ismertette a programvezető.
A résztvevők kiválasztása többkörös folyamat, a szülők jelentkeznek a gyerekek nevében, akik ősszel egy válogatón vehetnek részt. Itt azokat a gyerekeket keresik, akik képesek nyitottan hozzáállni a legkülönbözőbb képzési területekhez.
A Fiatal Tehetség Programot a Magyar Nemzeti Bank alapítványai támogatják. A MCC teljes képzési rendszert hozott létre, egy másik, középiskolásoknak szóló programja már több éve fut, amelynél június 12-e a jelentkezési határidő. A rendszer nyitott felfelé, aki most bekerül a képzésbe, folytathatja a középiskolában és később az egyetemen is. Ezzel egy élethosszig tartó tanulást biztosító alumni közösség tagjai lehetnek a diákok.
Az ősztől már Budapesten is be lehet kapcsolódni a miskolci, szolnoki, pécsi és veszprémi helyszínek mellett a Fiatal Tehetség Programba. A képzés minden tanévben városonként 25-25 résztvevővel indul, így az idén szeptemberben a budapesti helyszínnel bővülve már összesen 225 tehetséges diák vesz részt a képzési rendszerben.

forrás: mti / belfoldihirek.com

Galéria

AktuálisMathias Corvinus Collegiumfiatal tehetség program