2024.06.25, Kedd

Hazai finanszírozású beruházás segíti elő Törökszentmiklós fejlődését

2016.06.02. 10:50

Új tanuszoda alapkövét tették le Törökszentmiklóson.

Új tanuszoda alapkövét tették le Törökszentmiklóson. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban valósul meg. A létesítményt a diákok és a település polgárai várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik.

Közel 370 millió forintos költségvetési forrásból épül tanuszoda Törökszentmiklóson, a város központjának közelében. Az uszoda alkalmas az iskolai és óvodai keretek között szervezett úszásoktatásra, oktatási időn kívül pedig a település polgárai számára is hozzáférhető. Kialakításának köszönhetően a nyári időszakban kinyitható oldalával strandfunkciókat is elláthat. A tanuszoda üzemeltetésének költségeit a magyar állam fedezi, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Törökszentmiklóson az elmúlt időszakban uniós támogatással kerékpárút épült a 46-os számú főút mentén, megtörtént a település óvodáinak energetikai felújítása, szennyvízhálózatának bővítése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése is. A város példaértékű településfejlesztési erőfeszítéseinek újabb állomása a most épülő tanuszoda.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A mi felelősségünk a fiatalokat megtanítani arra, hogy legalább olyan fontos a sportolás, mint amennyire természetes a digitális ismeretek elsajátítása. A kormány elkötelezett abban, hogy megteremtse a sportoláshoz szükséges, esélyegyenlőséget biztosító feltételeket.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első  ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A program keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében a törökszentmiklósi fejlesztés mellett Abádszalókon épül még tanuszoda.

forrás: kormany.hu / Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Galéria

GazdaságTörökszentmiklósNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programtanuszoda