A szervezést több mesterszakács is kiválónak minősítette.
Törökszentmiklós Városi strandfürdője kiváló helyszínnek bizonyult a gasztronómiai fesztivál megrendezéséhez. A szárnyait bontogató rendezvényen 28 csapat nevezett be a főzőversenyre.
A zsűri elnöke a Venesz-díjas Opóczki István mesterszakács kiválónak minősítette a szervezést, a csapatok megjelenését és az ízletes ételeket. Egyszóval, ahogy fogalmazott: mindenki jól érezte magát.
Grill és bogrács kategóriában zajlott a verseny, ahová még Salgótarjánból is érkeztek versenyzők. A külön díjasok között a Karcagi Háziorvosok Intézményének csapata, a Székács „Kukori „ csapata, a Borostyán tájház csapata vehetett át egy-egy ajándékcsomagot. Ugyancsak külön díjat kapott az egyébként győztes Miklósi KÉSZ csapat, akik Gajdán Antalné a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnökének meghívását vehették át a szeptemberben immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Hajdúböszörményi gasztronómiai fesztiválra. Szintén külön díjat érdemelt ki Csombordi István a Töröki Szárnyas Fesztivál szervezéséért és a gasztronómiai hagyományok őrzéséért. A főzőverseny győztes csapatait ezt követően szólították színpadra, átvenni a győzteseknek járó értékes főzőeszközöket tartalmazó csomagot.
Bogrács kategóriában
Grill kategóriában
Minden versenyző csapat a zsűri elnökétől egy oklevelet is kapott, amely a Töröki Szárnyas Fesztivál részvételi emlékét őrzi a számukra.
Amíg a zsűri értékelt a TV paprika mesterszakácsa Bede Róbert kápráztatta el a közönséget, nemcsak a finom főztjével, hanem hangulatos előadásával is. Sok-sok ilyen rendezvényen vett már részt, ezért jól esett a dicsérete, miszerint nagyon hangulatosnak értékelte a fesztiválunkat. Sikerült jó néhány emberrel beszélgetnie, sőt az Arany János Nyugdíjas Klub tagjainak a hozzá írt versét is elvihette emlékként. Megerősítette, hogy az étkezés mellett, az ilyen jellegű kapcsolatok a fontosak, ezért is szereti a vidéki fesztiválokat.
forrás: torokszentmiklos.hu