2024.04.16, Kedd

Húsz éves a szolnoki Impulzus Egyesület

szolnok.hu

2016.09.06. 08:47

A szervezet 2001 óta szorgalmazzák az önkéntes munkavégzést, a másokon való önzetlen segítés gyakorlatának elterjesztését.

Hirdetés

Idén húsz esztendeje annak, hogy bejegyezték az Impulzus Egyesületet, melyet 7 középfokú tanintézet, azok pedagógusai és más szakemberek hoztak létre. Hétfőn délután ezt a szép évfordulót ünnepelték a civil házban. Az elvégzett munkát Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is méltatta.

Az első 5 évben – az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával – középiskolás fiatalokat készítettek föl a munkavállalásra. 2002-től komplex munkavállalásra felkészítő, képző és foglalkoztató Phare, HEFOP és OFA programokat valósítottak meg az inaktív nők, a fogyatékossággal élők , a romák, az alacsony iskolai végzettségűek vagy elavult szakmával rendelkezők munkaerő-piacra való be- vagy visszaintegrálása érdekében.

Másik fontos célja egyesületnek a megye civil szervezeteinek megerősítése, a civil-civil és civil-önkormányzati együttműködésük ösztönzése, az érdekképviseletek kialakulásának segítése. Ennek érdekében 2000 februárja és 2007 májusa között az Impulzus működtette a megyei Civil Szolgáltató Központot.