2024.04.20, Szombat
KRESZ-FESZT Szolnokon is
police.hu

KRESZ-FESZT Szolnokon is

police.hu

2016.09.23. 12:24

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Szolnokon is megrendezték a KRESZ-FESZT elnevezésű országos közlekedésbiztonsági prevenciós programot.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megyében hetvenkét településen száznégy iskolarendőr összesen százhúsz iskolában végez iskolarendőri tevékenységet. „Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, amely a tapasztalatok alapján nagymértékben segíti a gyermekek bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az „Iskola rendőre” program keretében, a tanévnyitó kampány záróeseményeként Szolnokon, a Hild János téren rendezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű prevenciós programot, elsősorban óvodások és általános iskolás diákok részére.

 

A helyszínen a gyerekeknek lehetőségük nyílt KRESZ tesztlapok kitöltésére, a „részeg szemüveg” és kerékpáros ügyességi pálya kipróbálására, de ezen kívül még számos program várta őket, ahol megismerkedhettek az alapvető közlekedési szabályokkal.

A rendezvényen a meghívott társszervek és együttműködő szervezetek, így a Katasztrófavédelem, a Vöröskereszt, a megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának munkatársai, illetve a Gördögök Sportegyesület tagjai, valamint bűn- és balesetmegelőzési előadók színesítették a programkínálatot. A Közúti Áldozatok Nélküli Európai Napon megrendezett programon több mint 500 gyermek vett részt.