2024.05.23, Csütörtök

Szupergyors internetet kap Jászberény

mti

2016.09.29. 10:08

A fejlesztéssel elősegítik a hozzáférést a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt elérhető.

Az Invitel Távközlési Zrt. 1,95 milliárd forint európai uniós forrást nyert el legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbit/s) sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére 11 járás közel 100 településére vonatkozóan.


A Szupergyors internet program (SZIP) keretében meghirdetett pályázaton az Invitel a makói, a szeghalmi, az ajkai, a békési, a dunaújvárosi, a gyulai, a jászberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szegedi és a várpalotai járásokban pályázott sikerrel. A társaság első körben a makói járásban kezdte meg a korszerűsítési munkálatokat, Óföldeák településen szeptember 21-én már át is adták a korszerű internethálózatot.Az Invitel saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatást, valamint a minőségi televíziózás alapjául szolgáló technológiát. A hálózatfejlesztés folytatódik a következő hónapokban is a SZIP és a saját fejlesztések keretében.

A digitális televíziós, internet- és telefonszolgáltatást, valamint üzleti infokommunikációs megoldásokat, ezen belül többek között adatközponti- és felhőszolgáltatásokat nyújtó nyújtó Invitel csoport az idén július 1-től átalakult.

 

Ennek eredményeként létrejött az Invitech Megoldások Zrt., amely a vállalati és nagykereskedelmi ügyfeleket szolgálja ki, míg az Invitel Távközlési Zrt. a lakossági és kisvállalati üzletágat viszi tovább. 

 

Az Invitel vállalati és nagykereskedelmi üzletágának tavalyi árbevétele több mint 20 milliárd forintot ért el, míg a lakossági és kisvállalati üzletág 25 milliárd forintot.