2024.04.25, Csütörtök

Kisújszállás díszpolgára is jelölt a területi Prima Díjra

kisujszallas.hu

2017.02.07. 10:04

A VOSZ megyei elnöksége idén 12. alkalommal szervezi meg a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjak átadását. Összesen tíz kategória van, kategóriánként három-három „Prima-jelölt" került be az úgynevezett középdöntőbe. Az idei 30 jelölt között a magyar tudomány kategóriában dr. Ducza Lajos, Kisújszállás díszpolgára, agrármérnök, főiskolai docens is szerepel. A szervezők döntésük meghozatalához a megye közvéleményét, illetve a lakosok, olvasók véleményét kérik.

Hirdetés

Dr. Ducza Lajos kiváló helytörténész, tősgyökeres kisújszállási, aki több mint huszonöt évig dolgozott helyi mezőgazdasági szövetkezetben, majd tíz évig a mezőtúri Tessedik Sámuel Főiskolán tanított. Mezőgazdasági tudományos cikkek, könyvek írása mellett főszerkesztője a több mint két évtizede rendszeresen megjelenő Kisújszállási Nagykun Kalendáriumnak, alapítója a Helytörténeti Füzetek című kiadványsorozatnak. E sorozat több kötetét maga szerkesztette vagy lektorálta. A kisújszállásiak jól ismerik őt, hiszen aktív közéleti személyiség is. 1989 óta folyamatosan települési képviselő, ezen belül két cikluson át volt polgármester, majd alpolgármester.

Aki elismeri dr. Ducza Lajos tudományos munkásságát, és egyetért a javaslattal, támogathatja őt szavazatával. Szavazni az Új Néplapban, a minden héten megjelenő szavazószelvénnyel lehet 2017. május 31-ig. A szavazólapot a VOSZ-hoz vagy az Új Néplap szerkesztőségébe kell eljuttatni.

A Prima Primissima Díjat a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította Demján Sándor vállalkozó, 2003-ban. Azóta a különböző kategóriákban országos díjakat adnak át az adott terület legjobbjának megválasztott személyeknek, de bevezették a Prima Primissima területi díjak rendszerét is. Ezek célja a magyar tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének segítése, a hazai értelmiség eredményeinek megőrzése, óvása. Az alapítványi formában felajánlott díjakat minden évben, az egyes területeken kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között osztják ki.  Külön öröm, hogy dr. Ducza Lajos személyében kisújszállási személy is szerepel a legjobb harminc között.

AktuálisdíjKisújszállásszavazás2017Prima Primissimadr. Ducza Lajos