2024.04.25, Csütörtök

Egészségházat alakítanak ki Újszászon

onkormanyzat.mti.hu

2017.08.01. 15:37

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 160 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Hirdetés

Újszász Városi Önkormányzat "Egészségház kialakítása Újszászon" című és TOP projekt keretében 160 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert el a Szabadság tér 1. szám alatt lévő orvosi rendelő felújítására és bővítésére.

A fejlesztés eredményeként minden egészségügyi alapellátási forma - felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálat - egy helyre koncentrálása valósul meg a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújításával és bővítésével.


A beruházás során kialakításra kerül 1 db fogorvosi rendelő és fogorvosi röntgenhelyiség, 4 db felnőtt háziorvosi rendelő, 1 db gyermek háziorvosi rendelő, 1 db védőnői tanácsadó helyiség. A védőnői szolgálat munkájához szükséges eszközök cseréje és a méhnyakrák szűrés bevezetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul a projektnek köszönhetően.
Sor kerül a meglévő épület teljes körű akadálymentesítésére, energiahatékonysági intézkedésekre (meglévő épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése, a bővítmény esetében az energetikai előírásoknak való megfelelés biztosítása). Felújításra kerül a meglévő udvar közlekedési útvonalak, járdák kialakítása és akadálymentesítése, parkolók és akadálymentes parkoló kiépítése. A beruházás egy új munkahelyet teremt.
A projekt megvalósításának üteme: 2017. július 1. - 2019. március 31.
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

Helyi hírekÚjszászegészségház