2024.04.26, Péntek
Több témát átölelő, preventív előadások hangzottak el Törökszentmiklóson

Több témát átölelő, preventív előadások hangzottak el Törökszentmiklóson

police.hu

2019.02.11. 17:24

Az érdeklődők megnézhettek egy kisfilmet arról a különleges programról, amelyet két évvel ezelőtt végzős középiskolások számára indítottak „Sétával a szenvedélybetegségek ellen” elnevezéssel, majd kiértékelték a látottakat. 

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei 2019. február 7-én érdekes prevenciós előadásokat tartottak Törökszentmiklóson, a közösségi házban. A bűnmegelőzési munkatársak felvilágosítást adtak a kábítószer használatának és terjesztésének veszélyeiről, büntetőjogi következményeiről.

 

A résztvevők hasznos információkkal gazdagodtak az internetezés veszélyeivel kapcsolatban is. A szakemberek kiemelték, hogy mennyire figyelni kell arra, hogy milyen képet és posztot osztunk meg magunkról. Idegenek, rosszindulatú emberek számára sok hasznos információ lehet egy rólunk készült fotón.

A megjelentek végül a családi erőszak témaköréről is tájékoztatást kaptak. Az előadó kitért a bántalmazás okaira. Arra, hogy miért tűr egy bántalmazott, melyek az erőszak formái és milyen következményei lehetnek a bántalmazásnak. Tájékoztatta a megjelenteket a távoltartás jogintézményéről és elrendelésének feltételeiről is.

Helyi hírekbűnmegelőzésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságTörökszentmiklós