2024.04.24, Szerda
Törökszentmiklós is részt vett a Magyarok Kenyere Programban
Törökszentmiklós Önkormányzat/Facebook

Törökszentmiklós is részt vett a Magyarok Kenyere Programban

Törökszentmiklós Önkormányzat/Facebook

2019.08.02. 13:17

2019. július 27–én került sor a Pro Agricultura Carpatika Alapítvány és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Magyarok Kenyere” jótékonysági program kárpátaljai helyszínén, Nevetlenfaluban az ünnepélyes keretek között történő búzaösszeöntésre.

Hirdetés

Nevetlenfalu Törökszentmiklós testvértelepülése. Ahogy az ottaniak fogalmazták: számukra ez az ünnepség a testvéri közösséget jelképezi és jelenti. Az ottani ünnepeket mindig áthatja a hálaadás a köszönet és – a hazaiaktól kissé távolkerült – imádságos lelkület, amely megerősíti a jelenlévőket és helyre igazítja emberségünket és a teremtettségben vetett rendet és keresztyén hitünket.

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat delegációját Révi Attila alpolgármester úr vezette. Köszöntőjében arról szólt, hogy számunkra a határokat nem a politikai határok jelentik, hiszen számon tartjuk egymást, hanem „határaink„kőtáblára vésettek.

A rendezvényen hozzászólók beszámoltak arról, hogy hogyan alakult ki és hogyan csatlakozott Nevetlenfalu és Kárpátalja a nemes kezdeményezésű jótékonysági programhoz.

A rendezvényen jelen voltak Nevetelenfalu testvértelepülései küldöttségei Kétpóról, Halmiból, Székről.

Helyi hírekTörökszentmiklósjótékonyságMagyarok Kenyere Program