2024.04.24, Szerda
Elmaradnak Szolnok nagyrendezvényei a következő hónapokban
Illusztráció

Elmaradnak Szolnok nagyrendezvényei a következő hónapokban

info.szolnok.hu

2020.08.05. 15:29

A döntés érinti többek közt az augusztus 20-i, Szolnok napjához kapcsolódó programokat, a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyárt, a Katonazenekari Fesztivált, a Gulyásfesztivált és a Tiszai Hal Napját.

Hirdetés

Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

Az operatív törzs ajánlásait is fegyelembe vették a város vezetői és a programok szervezői, amikor úgy döntöttek, hogy elmaradnak az augusztusra és szeptemberre tervezett rendezvények. A döntés érinti az augusztus 20-i, Szolnok napjához kapcsolódó programokat, a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyárt, a Katonazenekari Fesztivált, a Gulyásfesztivált és a Tiszai Hal Napját. Elmarad a Városházi Est és az Örökség Fesztivál is, az utóbbi idén 25. éves jubileumát ünnepli.

Ezek mindegyike évről-évre sokezer embert vonz, s mivel a környező országokban folyamatosan nő a fertőzöttek száma, az Operatív törzs ajánlásainak megfelelően született meg a döntés a rendezvények elmaradásáról – mondta el Szalay Ferenc polgármester. "Szolnok nem kockáztat. Az itt élők eddig is nagyon fegyelmezetten alkalmazkodtak a helyzethez, ennek eredményeként megyénk a kevésbé fertőzöttek közé tartozott. Szeretnénk, ha ez így is maradna. Arra kérek mindenkit, hogy továbbra is hordja a maszkot, és tartsa be az előírásokat."

Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester is a szabályok betartására hívta fel a figyelmet: "Kiemelten fontosnak tartjuk a munkahelyek megőrzését, éppen ezért fontos, hogy szeptemberben elkezdődhessen a tanév. A gyermekek így tanulnak ideális környezetben, szüleik pedig eljárhatnak dolgozni. Kérem tehát, hogy tartsák be az egészségügyi előírásokat."

Az augusztus 20-i rendezvények közül a vártemplomban tartandó ünnepi misét megtartják, és az az követő kenyérszentelés is a templom előtt. Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Parti-Túra programjával kapcsolatosan kiemelte, hogy keresik a lehetőséget kisebb léptéki, akár vidéki koncertek megtartására. Papp Béla pedig az Örökség Világzenei Fesztivál jubileumja alkalmából megjelenő dupla CD-re hívta fel a figyelmet.

A városi tanévnyitót is nélkülöznünk kell ebben az évben, azonban az intézmények saját évnyitóikat megtartják.

Idén 57. alkalommal rendeznék meg a Tiszaligeti Napokat, még vizsgálják a lehetőségét, hogy ez milyen formában történjen – mondta el Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője.

A szokásosnál csendesebb lesz tehát a nyár vége és a kora ősz, azonban így tudjuk elejét venni a tömeges fertőzéseknek – hangzott el az összegzés.

Helyi hírekrendezvény