2023.03.26, Vasárnap
Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret
Illusztráció: unsplash.com

Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret

info.szolnok.hu

2021.12.07. 15:37

Az önkormányzat játszótér felújítási programjának részeként a közelmúltban újult meg aTisza-parti, a Móra parkban lévő, a Mátyás király úti, a Gerle úti és Moha úti játszótér, míg az Ormos Imre parkban egy teljesen új épült.

Hirdetés

A CLLD program keretében nettó 210 millió forintból újult meg több szolnoki játszótér, a kivitelezési munkálatok 2021. év január hónapban kezdődtek. Először a Mátyás király úti játszótér épült újjá, majd ezt követte a Gerle úti és a Moha úti játszótér átadása - íja az info.szolnok.hu

A legösszetettebb feladat a szombat délelőtt átadott tiszaligeti játszótér komplex felújítása volt. A játszóteret új kerítés veszi körbe, több mint 1000 m2 – en alakítottak ki gyepszőnyeget modern öntözőrendszerrel.

A térvilágítást fényszórókkal oldották meg. Új gyalogátkelőhely is létesült a biztonságosabb közlekedés érdekében, és itt helyezték ki a város második nyilvános köztéri automata illemhelyét.

Ahogy azt Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város egyik legszebb játszóterén kilenctornyos játszóvár, hinták, rugós játékok, homokozó, „Zölderdő” kisház, fészekhinta, függeszkedő forgó, trambulin várja a gyermekeket és a családokat. Természetesen az elmaradhatatlan „kiegészítők is kikerültek: padok, hulladékgyűjtő, két piknik egység és tíz kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló.

Helyi hírekTiszaligetjátszótér