2022.01.27, Csütörtök
Kerékpárút épült Besenyszögön a település szélétől a Bem körútig
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kerékpárút épült Besenyszögön a település szélétől a Bem körútig

MTI

2022.01.05. 13:02

A kivitelezés során rendezték a zöldterületeket, valamint - ahol szükséges volt - felújították a vízelvezető rendszert is.

Hirdetés

Kerékpárút épült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 143 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően - adta hírül a besenyszögi önkormányzat.

A helyi önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumában megvalósult beruházás során Besenyszög belterületén,

a Damjanich út és a Jászladányi út mellett párhuzamosan épült elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, a település szélétől a Bem körútig, mintegy másfél kilométer hosszan.

A kivitelezés során rendezték a zöldterületeket, valamint - ahol szükséges volt - felújították a vízelvezető rendszert - tájékoztattak.

A közlemény szerint a gyalog- és kerékpárút a közút szelvényezés szerinti jobb oldalán, az útárkon kívül, a meglévő gyalogjárda nyomvonalán épült. A burkolat szélessége 2,75 méter.

A projekt során a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében szemléletformáló programokat tartottak - áll a közleményben.

Helyi hírekBesenyszögkerékpárút