2024.04.18, Csütörtök
Kunhegyesen megújult a Kakat-ér menti terület
Illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kunhegyesen megújult a Kakat-ér menti terület

MTI

2022.04.05. 16:36

Megújult a Kakat-ér menti terület Kunhegyesen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) két pályázatán nyert több mint 810 millió forintból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

Szabó András elmondta: a mintegy nyolcezer lakosú városban TOP-os pályázaton nyert 394 millió forintból javult a csapadékvízelvezetés, megújult a Kakat-ér leromlott állapotú, sással, náddal, gyékénnyel, gyomnövényzettel benőtt, lakossági hulladékkal terhelt belterületi szakasza.

A felújított hálózat a gravitációsan és a szivattyúsan beemelt vízmennyiség befogadására, elvezetésére is alkalmas - közölte.

A fejlesztés eredményeként csökkent a belvízkárok által veszélyeztetett lakások aránya és biztonságba kerültek közintézmények, gazdasági épületek is. A projekt során hulladékgyűjtési akciókat is tartottak - tette hozzá.

A polgármester arról is beszámolt, hogy egy másik TOP-os pályázaton nyert több mint 417 millió forintból a piac mellett kereskedelmi terület létesült. Kereskedelmi és szolgáltató házként működik tovább a megújult, korábban rossz állapotú Kossuth utcai önkormányzati épület.

A pályázati támogatásból a Kakat-ér mentén egy sétautat és egy játszóteret is építettek - közölte a polgármester.

Helyi hírekKunhegyesKakat-érVízgazdálkodási fejlesztésekhulladékgyűjtésjátszótér