2024.04.24, Szerda
Turisztikai fejlesztések, megújult könyvtár Jászdózsán
Illusztráció, unslpash.com

Turisztikai fejlesztések, megújult könyvtár Jászdózsán

MTI

2022.10.10. 17:26

Turisztikai fejlesztések valósultak meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsán, ahol a minap átadták a megújult a könyvtárat is - közölte a mintegy 2200 lakosú település polgármestere az MTI-vel.

Hirdetés

Baranyi Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert mintegy 120 millió forintból korszerűsödött a tájház, a Bollók Ferenc Emlékház és a Tábori Emlékház. Emellett megújult a könyvtár épülete, ahol a Kápolnadomb régészeti kiállítás is helyet kapott.

A könyvtárban, a TOP-os támogatásból megvalósult korszerűsítés mellett más forrásból is történt újítás: a gyermekrészlegen a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) több mint 2 millió forintos támogatásából és mintegy 500 ezer forint önkormányzati forrásból újakra cserélték az ötvenéves bútorokat, a berendezést - közölte.

A polgármester elmondta: a könyvtárban folyamatosak a rendezvények, foglalkozások, kulturális és gyermekprogramok.

Kitért arra, hogy egyre több fiatal költözik Jászdózsára, ahol a születések száma is nő. Tavaly 37 gyermek született, erre az elmúlt években nem volt példa - mondta. Hozzátette: több mint kétszáz óvodás és iskolás gyermek él a településen, ahol működik általános iskola, óvoda és minibölcsőde..

Helyi hírekJászdózsakönyvtárturisztikai fejlesztés