2024.03.28, Csütörtök
Energetikai korszerűsítés Újszászon, Fegyverneken és Tiszaszentimrén
volvi.hu

Energetikai korszerűsítés Újszászon, Fegyverneken és Tiszaszentimrén

MTI

2023.05.05. 08:37

Energetikai korszerűsítés kezdődhet Újszász, Fegyvernek és Tiszaszentimre több önkormányzati intézményében - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint az önkormányzatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázaton nyertek el európai uniós támogatást a beruházásokra: Újszász több mint 240 millió, Fegyvernek és Tiszaszentimre pedig csaknem 170-170 millió forintot. A közbeszerzési eljárás mindhárom településen folyamatban van - írták.

A projektek célja a havi kiadások mérséklése, a környezettudatosabb működés, a hazai megújulóenergia-hasznosítás arányának növelése - közölték.

Újszászon a tervek szerint a jövő év március 31-ig energetikai korszerűsítést végeznek a Damjanich úti könyvtárban és az Akácfa úti szociális otthonban.

Fegyverneken az Ady Endre úti közösségi ház, valamint a Szent Erzsébet úti művelődési ház és az ahhoz tartozó iroda épülete újul meg a tervek szerint 2024. június 30-ig.

Tiszaszentimrén a Petőfi utcai művelődési ház és könyvtár, továbbá a Kisfaludy közben lévő tornaterem és könyvtár épülete lesz korszerűbb, szintén a jövő év júniusának végéig - olvasható a közleményben.

A beruházások során kicserélik a külső nyílászárókat, hőszigetelik a külső falat és a padlásfödémet, korszerűsítik a fűtést, napelemes rendszert telepítenek. Emellett Tiszaszentimrén akadálymentesítés és két épület esetében azbesztmentesítés is történik, Újszászon pedig hőszivattyút is telepítenek.

Helyi hírekÚjszászFegyvernekTiszaszentimreenergetikai korszerűsítés