2024.03.29, Péntek
Fejlesztik a település környezetét, óvodákat korszerűsítenek Kunhegyesen
Illusztráció, unslpash.com

Fejlesztik a település környezetét, óvodákat korszerűsítenek Kunhegyesen

MTI

2023.05.16. 10:28

Fejlesztik a település környezetét és két óvodát korszerűsítenek a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunhegyesen - közölte a projekt kommunikációját végző PopulArt Menedzsment Kft. közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a beruházásokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást a kunhegyesi önkormányzat: a települési környezet komplex fejlesztésére 500 millió forintot, a Garay utcai és a Kossuth utcai óvoda, illetve az utóbbihoz tartozó konyha energetikai korszerűsítésére pedig több mint 185 millió forintot.

A fejlesztések nyomán csökkennek a belvízkárok, a felszíni vizek minősége javul. A belterületi Kakat-ér előző projektből kimaradt részeinek mederburkolását is elvégzik a szakemberek, az ér partján egy tanösvény létesül, a part menti teljes zöldfelület megújul - olvasható a közleményben.

Emellett korszerűsítik a Kunhegyes Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Zsigmond Ferenc Városi Könyvtár tagintézményét, az aktív sport kedvelőinek pedig egy gördeszkapályát illetve egy pumpapályát alakítanak ki. A projekt a tervek szerint 2025. május 31-én ér véget - írták.

A város két óvodai tagintézményében a tervek szerint 2025. március 31-én ér véget az energetikai korszerűsítés.

Helyi hírekKunhegyesóvodaóvodafejlesztés