2024.04.29, Hétfő
Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt
Illusztráció, unslpash.com

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

MTI

2023.08.30. 15:19

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád valamint Baranya vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat közölte: szerda estig főként az ország keleti harmadában és a déli határvidéken kell zivatarokra számítani, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet, de intenzívebb cellákhoz viharos, óránként 60-80 kilométeres - északkeleten esetleg 8590 kilométer/órás - széllökések és jégeső társulhat. Estétől a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok.

Csütörtökön napközben elsősorban az északkeleti tájakon (és kisebb eséllyel esetleg az Alpokalján) lehet néhol zivatar, amelyeket óránkénti 45-65 kilométeres szél, intenzív csapadék és esetleg kisméretű jég kísérhet.

Helyi hírekOrszágos Meteorológiai Szolgálatzivatarfelhőszakadás