2024.04.29, Hétfő
Fejlesztik a belterületi infrastruktúrát Szajol Köpcse településrészen
Illusztráció

Fejlesztik a belterületi infrastruktúrát Szajol Köpcse településrészen

MTI

2023.09.11. 12:56

Fejlesztik a belterületi infrastruktúrát Szajol Köpcse településrészen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán nyert csaknem 400 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő támogatásból - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a 2025. tavasszal véget érő projekt átfogó célja, hogy a Köpcsén élők életkörülményei javuljanak és a közösségi élet fellendüljön.

A fejlesztés során átfolyó rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és új csapadékvízgyűjtő öblözetet alakítanak majd ki, a nem kellő biztonságú szakaszokat megerősítik, valamint megszüntetik a magassági és keresztmetszeti hiányokat - olvasható a közleményben.

Emellett a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésével játszótér és streetballpálya létesül, az ehhez szükséges eszközöket is beszerzik majd.  A játszótéren közterületti wifi-hálózat használatára lesz lehetőség - tájékoztattak.

Helyi hírekKöpcseSzajolinfrastrukturális fejlesztés