2024.07.27, Szombat
Sítanpályát adtak át a szolnoki Tiszaligetben
Fotó: MTI / Mészáros János

Sítanpályát adtak át a szolnoki Tiszaligetben

MTI

2024.05.26. 07:05

A beruházást a Sítanpálya az Alföldön elnevezésű projekt részeként valósították meg.

Az ország legújabb, a térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át ünnepélyes keretek között a szolnoki Tiszaligetben Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára részvételével. A beruházás az Aktív Magyarország által meghirdetett "Országos sítanpálya-építési program 2024" támogatásával valósult meg a Sítanpálya az Alföldön elnevezésű projekt során az Extrémzóna Kft. beruházásában.

 

Fotó: MTI / Mészáros János


Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon.
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) megköszönte a vállalkozóknak és az államtitkárságnak, hogy a támogatásukkal megépülhetett a sítanpálya, a város a területet biztosította. Méltatta a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkáját. Beszámolt arról, hogy számos sportlétesítmény, stadion, uszoda, különféle sportpályák, vízilabda aréna is található a Tiszaligetben, továbbá futókör, kalandpark. Megtörténik hamarosan a tó rehabilitációja és befejeződik a strandfürdő építése is - közölte.  

Helyi hírekSzolnok városaTiszaligetsítanpálya