2024.05.26, Vasárnap

Jászapáti sikerek

2016.03.17. 10:15

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Országos Textiles Konferenciát Békéscsabán.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Országos Textiles Konferenciát Békéscsabán az idén márciusban, ahol a két kategóriában korábban meghirdetett „Nappali szoba - a család közösségi terének textíliái”, illetve a „Viseletek és viselet-kiegészítők” című pályázati kiírásra érkezett munkák is értékelésre kerültek.

Ez utóbbi kategóriában mérettette meg magát a rangos versenyen Borbásné Budai Valéria és Tajti Erzsébet olyan hétköznapi-mindennapi használatra alkalmas ruhadarabok készítésével, amelyek a magyar és a Kárpát-medence viseleti hagyományait elevenítik meg. A három napos rendezvényre 1116 alkotás érkezett, amelyből 673 pályamű került kiállításra, köztük mindkét jászapáti hölgy munkája is.

Az ünnepi eredményhirdetésen összesen 68 díj talált gazdára, melyeket Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes állaltitkára adott át. A 12 tagú szakmai zsűri Borbásné Budai Valériának különdíjat ítélt meg munkájáért.

A kiállítást április elsejéig tekinthetik meg az érdeklődők a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban és a Munkácsy Emlékházban.

forrás: Alapítvány Jásztánc

Galéria

KultúraJászapátiOrszágos Textiles Konferencia