2024.05.23, Csütörtök

Jászapátin nyílt meg az újabb Kormányablak

2015.12.18. 11:59

Megnyílt Jász-Nagykun-Szolnok megyében a kilencedik Kormányablak. Jászapátiban avatták a legújabb integrált ügyfélszolgálatot. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mondott köszöntőt.

A magyar államigazgatás átfogó korszerűsítésének fő célja az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, melynek reprezentánsai a második generációs kormányablakok. A modern integrált ügyfélszolgálatokban az ügyfelek megtapasztalhatják mindazokat az elvárásokat, amelyeket a 21. század megkövetel. Az országban a kormányablak-hálózat kiépítése folyamatosan zajlik, Jász-Nagykun-Szolnok megyében már a kilencediket adták át, ezúttal Jászapátin.

2010 óta az elmúlt százötven év legnagyobb államreformja zajlik a magyar közigazgatásban. A terület modernizálásának legfontosabb elvárása az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése. Egy olyan közigazgatás megvalósítása, amelyet az egyszerűség, a gyorsaság és szakszerűség jellemez. Döntés született a terület modernizálásáról, melynek legfontosabb elvárása az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése. Átalakult a közigazgatás intézményrendszere, és harminc év után új szervezeti keretek között, új céllal létrejöttek a járások. Az integráció eredményeként lerövidült az ügyintézés útja és az integrált ügyfélszolgálati pontokon, a kormányablakban egyszerre több ügytípust a lehető legegyszerűbben intézhetnek az állampolgárok.

Dr. Kállai Mária köszöntőjében hangsúlyozta; jelenleg 509 ügy intézhető és a kormányzati ciklus végére több mint ezerféle állammal kapcsolatos ügy lesz elérhető egy helyen. Az idő nemcsak a vállalkozásoknak pénz, hanem az állampolgároknak is. A gazdaság szereplői sikeresebbek lehetnek, ha ügyeiket gördülékenyen, hosszabb várakozás nélkül intézhetik el. Az állampolgárok pedig a hivatalban az ügyintézésük során megtakarított időt munkájukra, családjukra, kikapcsolódásra fordíthatják –tette hozzá a kormánymegbízott.

Az ünnepi köszöntő után Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Vári-Nagy Judit járási hivatalvezető és Farkas Ferenc polgármester felavatta az integrált ügyfélszolgálatot, majd köszöntötték az új kormányablak első ügyfelét.

Az ügyfélszolgálaton hat munkaállomás, valamint egy fotófülke várja a járás közel 33 ezer ügyfelét.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Helyi hírekKormányablakJászapáti