2024.05.27, Hétfő

Jubileumot ünnepel a szolnoki Széchenyi gimnázium

2016.05.21. 10:01

Szolnok jó hírű oktatási intézményeinek sorában az egyik legfiatalabb a Széchenyi István Gimnázium, mely ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 30 esztendős jubileumát.

Szolnok jó hírű oktatási intézményeinek sorában az egyik legfiatalabb a Széchenyi István Gimnázium, mely ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 30 esztendős jubileumát. Az elmúlt három évtizedben számos változás történt az intézményben, új szakok indultak, régiek megszűntek, de van, ami állandó: a tanári gárda elhivatottsága, az oktatás magas minősége, amely vonzóvá teszi a gimnáziumot a leendő diákok szemében, s egyúttal rangot ad az itt szerzett érettségi bizonyítványnak.

A gimnázium tornacsarnokában tartott pénteki gálaműsor elején Szalay Ferenc polgármester méltatta köszöntőjében a tantestület és a diákok munkáját. Elismeréssel szólt arról, hogy az iskola kiváló tehetségpont címet kapott, valamint kiemelte a művészeti képzés magas szintjét is, amely egyedülálló a megyében.

A gimnázium három évtizede alatt három igazgató vezette az intézményt, Bíró Boldizsár, Horváth Tibor és jelenleg – 1998 óta – Deák László, mindannyian az ifjúság és az oktatás iránt elkötelezett végezték, végzik munkájukat- mondta Szalay Ferenc.

A gálaműsorban a gimnázium diákjai mutatták be tudásuk legjavát, ők és társaik biztosak lehetnek abban, hogy diákéletük talán legszebb éveit töltik az intézmény falai között.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekjubileumSzéchenyi István Gimnázium