2024.06.26, Szerda

Képzés a Megyeházán

2016.06.26. 08:59

Az állami tisztviselőkről szóló törvény hatálybalépésével kapcsolatos képzést tartottak Szolnokon.

Az állami tisztviselőkről szóló törvény hatálybalépésével kapcsolatos képzést tartottak Szolnokon. A Megyeházán megrendezett eseményre három megyéből, a Hajdú-Bihar Megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivataltól érkeztek a kormányhivatalok főigazgatói, igazgatói, a járási hivatalok vezetői és helyettesei.

Elsőként Palich Etelka, a területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkár tartott előadást. A helyettes államtitkár asszony előadásában beszélt a szabályozási koncepcióról, a területi közigazgatás átalakításához igazodóan a személyi állomány megújításáról, az állami tisztviselőkről szóló törvény elhatárolásáról, hatályáról és alkalmazásáról, majd a jogviszony tartalmáról is, különös tekintettel a képzési rendszer megújítására.
 

Ezt követően dr. Kiss Anikó, a Miniszterelnökség Kormányhivatali Koordinációs Főosztályának vezetője tartotta meg előadását, melyben szólt az állami tisztviselőkről szóló törvény előmeneteli-és illetményrendszerének gyakorlati alkalmazásáról, a szükséges munkáltatói intézkedések tükrében, majd a jogviszonyváltásról és a kiemelt munkakörbe helyezésről beszélt. Előadásában kitért a teljesítményértékelésre, szabadságra, végkielégítésre és a szolgálati idő elismerésére is, majd ismertette az állami ügykezelőkre vonatkozó speciális szabályokat a részt vevő vezetőkkel.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria