2024.05.23, Csütörtök

Készülnek a kemény télre

2015.11.16. 13:57

Az év végéhez közeledve várható, hogy megérkezik a hideg idő, az éjszakai fagyok nappalra sem enyhülnek. A hideg beköszöntével a rendőrség is kiemelt figyelmet fordít a rászorulókra – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Bár jelenleg plusz fokok vannak, de előbb utóbb megérkezik a zord tél. A fagypont körüli hőmérséklet komoly fenyegetést jelent a fedél nélkül élőkre. Az otthontalanok különösen kiszolgáltatottak az időjárás körülményeinek, éppen ezért a szolgálatban lévő rendőri állomány a polgárőrség és a helyi önkormányzatok munkatársai segítségével kiemelt figyelmet fordítanak rájuk.

Szakemberek szerint a fagypont alatti hidegben az ember akár 5 perc alatt is kihűlés áldozata lehet, ezért különösen indokolt, hogy mindenki odafigyeljen embertársaira.

Nem csak az utcán, de a lakókörnyezetükben is élhetnek olyanok, akik valamilyen okból nem tudnak fűteni. Elsősorban az idős, beteg és az egyedül élő emberek kerülhetnek veszélybe.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot is, hogy figyeljenek a nehéz körülmények között élő emberekre, idős szomszédjaikra, ismerőseikre! Ne menjenek el a hidegben a földön, vagy padon fekvő embertársaik mellett!

www.objektivhir.hu

fotó: www.lanchidradio.hu

Galéria