2024.05.23, Csütörtök

Kezdődik a patkánymentesítés Szolnokon

2016.05.21. 08:18

Patkánymentesítés lesz Szolnokon, első ütemben 2016. május 23. és június 30. között a Tiszától északra eső belterületeken.

Patkánymentesítés lesz Szolnokon, első ütemben 2016. május 23. és június 30. között a Tiszától északra eső belterületeken. A hatékonyság növelése érdekében a lakosság együttműködésére is számítanak!

A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet értelmében az egészségügyi kártevők elleni védekezésről, az ehhez szükséges anyagok és eszközök beszerzéséről, a költségek fedezéséről, valamint a szükséges rendszabályok és eljárások végrehajtásáról az érintett terület vagy épület tulajdonosa (bérlője, használója, kezelője), illetőleg a gazdálkodó szerv vezetője vagy üzemeltetője köteles gondoskodni.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. 2016. május 23. - december 17. közötti időszakban Szolnok város egész belterületi részére kiterjedő patkánymentesítést folytat. A mentesítés felszínen és a csatornahálózatban összehangoltan zajlik. A fő irtás ideje 2016. május 23. és augusztus 17. közötti időszakban lesz az alábbi ütemezés szerint:

- 2016. május 23. és június 30. között Tisza-folyótól északra eső belterületi részek

- 2016. július 1. és augusztus 17. között Tisza-folyótól délre eső belterületi részek.

Az irtás hatékonyságát nagymértékben javítaná, ha minden ingatlantulajdonos (bérlő, használó, kezelő) a tervezett patkánymentesítést ezen időszakban végeztetné el.

A mentesítés sikerességét elősegíti az is, hogy ha közterületen patkányok jelenlétét vagy járataik meglétét tapasztalják, akkor ezt Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felé az 56/503-499 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címre jeleznék.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Aktuálispatkánymentesítésjárványügyi intézkedéskártevő