2024.05.23, Csütörtök

KatonaSuli pedagógus továbbképzés Szolnokon

honvedelem.hu

2016.07.13. 13:44

A KatonaSuli program elvégzése után a pedagógusok is oktathatják a katonai alapismeretek tantárgyat.

Az Alaptörvényben foglaltak szerint nemcsak a katonáknak, de minden állampolgárnak kötelessége a haza védelme, ezért is jó kezdeményezés a KatonaSuli-program, amely felkészíti a diákokat a katonai alapismeretekre.

A nemrég lezajlott rendezvény azért is nagyon hasznos, mivel a továbbképzés két hete alatt az érintett tanárok hozzájuthatnak a tanításhoz elengedhetetlen elméleti és gyakorlati ismeretekhez.  A cél, hogy iránymutatást kapjanak a tantárgy oktatását illetően. A résztvevők összesen 80 órát töltöttek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, negyven órában e-learning keretében ismerkednek a tantárgy oktatásának részleteivel.

A gyakorlati felkészítés során a tanárok megismerkednek egyebek mellett az elsősegélynyújtással, a fegyverek kezelésével, lövészettel, a tájolással, illetve más hasznos „praktikákkal”. A tanfolyam végén a pedagógusok tanúsítványt kapnak, amely a köznevelésügyi törvény alapján feljogosítja őket a katonai alapismeretek nevű tantárgy oktatására, illetve arra, hogy érettségiztessenek is abból. 

forrás: honvedelem.hu

Ajánljuk még