2024.04.23, Kedd
Mézes program Jászberényben
XXIX. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó facebook

Mézes program Jászberényben

XXIX. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó facebook

2016.08.02. 14:36

Minden a mézről szól majd a hétvégén

Hirdetés

Alighogy véget ért a Jász Világtalálkozó és a Csángó Fesztivál, a Jászság újabb nagyszabású programmal várja a vendégeket. Augusztus 6-án Jászberényben tartják az egy év híján kereken három évtizedes múltra visszatekintő Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozót.

Lesz Mézkirálynő választás, mézeskalács díszítő bemutató, méz és méhészeti termékek kóstolója, méhészeti eszközök kiállítása és vására, kis- és nagytételű mézértékesítés, valamint méhészek, mézfelvásárlók, méhészeti eszközgyártók találkozója és népművészeti kirakodóvásár.

A Program 10 órakor veszi kezdetét, a Mézkirálynő huszár kísérettel érkezik az ünnepségre, ahol Dr. Szabó Tamás polgármester köszöntője után Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár nyitja meg a vásárt.
Kisuczky Éva mézkirálynő mondja el beszámolóját és átadják a Zsidei Barnabás-díjat is.
10.30-kor kezdődik a Mézkirálynő jelöltek felvonulása, majd Élő méhcsalád kezelésének bemutatója Tóth Endre vezetésével, méhszúrás veszélye nélkül. A délelőtt folyamán kerül még megrendezésre a Füstölőgyújtó és keretszegező verseny is.
 

Kulturális műsorokban sem lesz hiány, 11-kor kezd a Zenebona Társulat, gyermekműsorával, 12.15-kor a Jászság Népi együttes utánpótlás tánccsoportjának műsora a Fölszállott a Páva díjas Busai Borival.
13.00 órakor jön a nap Sztárvendége Korda György és Balázs Klári.

A délután folyamán (14.30.) pedig az idei év Mézkirálynő koronázása veszi kezdetét.
Utána még tombolasorsolásra is sor kerül, ahol a Fődíj egy 28 keretes automata rozsdamentes mézpergető, Dávid méhészbolt felajánlásával.

A belépés díjtalan! Helyszín a Bercsényi úti Sportcsarnok. 

forrás: XXIX. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó facebook / alfoldszive.hu / jaszberenyiprogramok.hu

Ajánljuk még