2024.03.29, Péntek

Megverte Európát a szolnoki rendőrnő

szoljon.hu

2017.06.08. 12:12

A szolnoki Tóth Frida százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusa arra készül, hogy Amerikában is megmutathassa, mennyire edzettek, sportosak, kitartóak és mennyire fittek, csinosak a magyar rendőrnők.

Hirdetés

Végigverte Európát, és nemcsak a rendőrök, de a vele egy korosztályban versenyző profi sportolók közül sem sokszor akadt legyőzőre. Zsaruként meghívták sportágában a világ legrangosabb viadalára.

 
Bejelentés érkezett május 15-én reggel: előző éjjel valaki megrongálta egy szolnoki óvoda tetején a kamerákat. A helyzet, pontosabban a helyszín magaslatán Tóth Frida százados keres nyomokat. Két évtizede zsaru, járőrként kezdte, majd egy évtizede gépjárműlopásokra szakosodott nyomozócsoport tagjaként szeretett bele a bűnügyi technikusi munkába.

FOTÓ: ERDEI, Rendőrség

– A munka és a család mellett a sport is az életem része, a helyszínelők szolgálati beosztása remekül összeilleszthető a napi rendszeres edzésprogramokkal. Huszonévesen még eveztem, most, kétszer annyi évvel a hátam mögött, a CrossFit, ez a nemcsak erőt, kitartást, ügyességet, hanem akaratot is próbára tevő, egyre népszerűbb sportág tölti ki a szabadidőmet. Európában nyertem versenyt Londonban, Cipruson, Máltán, Olaszországban, az igazi kihívás azonban a sportág legnagyobb, amerikai viadala.

 

– A 2017-es CrossFit Games versenynek februárban kezdődött a kvalifikációja, közel tízezer indulóból a legjobb 200 sportoló jutott tovább, 69-ként kerültem be. Ebből a körből az első húsz versenyző jutott tovább, sajnos egy apró sérülés következtében itt már csak a 76. lettem. Magyar korcsoportelsőként az európaiak közül a 6. legjobb eredményt értem el. Már le is mondtam Amerikáról, amikor jött egy meghívás. Tudták a szervezők, hogy rendőr vagyok, zsaruként a világranglistán a 3. legjobb eredményt értem el. Ez a sport a kollégák közt is egyre népszerűbb, idén már versenyszám a rendvédelmi szervek világjátékán is.

– Mivel eredményeim alapján ott vagyok a világ tíz legjobb rendvédelmi CrossFit-sportolója között, a szervezők meghívtak augusztusban a World Police and Fire Games Los Angeles-i viadalára. Közben egy római, egy francia és egy szicíliai verseny döntőjébe is bekerültem, de ez az amerikai, zsaruknak kiírt viadal a legfontosabb, erre készülök győri edzőmmel, Ódor Ferenccel.

– A CrossFit-versenyfeladatok között van olimpiai súlyemelés, erőemelés, súlygolyós és medicinlabdás gyakorlat, futás, evezés, alap-tornagyakorlatok, húzódzkodás, ugrókötél, négyütemű fekvőtámasz és erősember-feladatok, mint például a traktorkerék-görgetés. Remélem, méltó módon képviselhetem kinn a magyar, sőt az európai rendőrnőket, ha már a 3. legjobbként hívtak meg. Nem szívesen adnám alább, sőt, nyerni megyek Amerikába!

KitekintőJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságCrossFitTóth Frida

Ajánljuk még