2024.04.19, Péntek

1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója

torokszentmiklos.hu

2018.10.21. 10:51

Törökszentmiklóson az 56-os Életfa Emlékműnél október 23-án 11 órakor kerül sor a tiszteletadásra, ahol Markót Imre polgármester mond beszédet.

Hirdetés

62 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket.

A forradalom elbukott és a reményvesztettség, a megtorlástól való félelem közel negyedmillió magyart szakított el a hazájától.

 

A megemlékezésen ünnepi műsorral közreműködnek a Karcagi SZC Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai. A történelmi egyházak képviselőinek áldását követően koszorúzásra kerül sor. Őrséget állnak a Magyar Honvédség Járási Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Század katonái.

Az ünnepséget követően a Mindszenthy Emlékhelyen adóznak tisztelettel a néhai főpásztor emléke előtt.

Ugyancsak ezen a napon a Katolikus Temetőben 10 órakor helyezi el az önkormányzat a posztumusz 56’-os Emlékérem elismerésben részesült néhai Pólyik Istvánné sírjánál a kegyelet virágait.

 

KitekintőTörökszentmiklósoktóber 23.