2020.05.29, Péntek

Hirdetés

Törökszentmiklós újratelepülésének 300. évfordulójára készül a város

torokszentmiklos.hu

2018.11.04. 15:36

A település őseiről és örökségeiről történő méltó megemlékezés jegyében 2020. január 1-től a 2021-es Szentmiklósi napok rendezvény végéig tartó időszakot Törökszentmiklós 300 jubileumi emlékévnek nyilvánította az önkormányzat.

Hirdetés

Az emlékév részletes programjának kidolgozására a polgárok és az önszerveződő közösségek bevonásával Emlékbizottságot hoztak létre, amely operatív bizottságokból és szakmai albizottságokból áll. A szakmai albizottságok az elmúlt héten, az Operatív Bizottság 2018. október 30-án tartotta alakuló ülését.

Az Operatív Bizottság elnöke Markót Imre polgármester, titkára Dr. Libor Imre jegyző. Tagjai ismert, köztiszteletben álló személyek: Szegő János, Medgyessy Klára, Dr. Bischof Zsolt, Csőke Tibor, Babochay György, Dr. Boros G. László, Galsi Zoltán, Csikós Sándor, Édes Krisztina, Hajnal László, Sarkadi Imre, Szakál Károlyné, Országh László, Nagy Gyula, Szabó József.

Az Operatív Bizottság tagjai a jelen lévő 14 fővel elfogadták az ügyrendet és alelnökké választották Szegő Jánost. Tájékoztatást kaptak a helyi akciócsoportokra épülő 400 millió Ft-ot elnyert Törökszentmiklós 300 pályázatról. Ez utóbbiban eddig 4 pályázati felhívás jelent meg, melyben kulcsproject a civil találkozó helyszíneként megjelölt Kossuth L. u. 95 szám alatti ingatlan (Klein ház) felújítása, a Törökszentmiklós 300 arculat kialakítása, a jubileumi év programjainak kialakítása és a helyismereti vetélkedők szervezése.

KitekintőTörökszentmiklósemlékév