2024.05.23, Csütörtök

Kiváló diákokat köszöntöttek Szolnokon

2016.06.11. 06:26

Immár hagyomány, hogy a szolnoki önkormányzat valamennyi középfokú oktatási intézményből a legjobb eredményt elért diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat köszönti a városházán.

Immár hagyomány, hogy a szolnoki önkormányzat valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből a legjobb eredményt elért diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat köszönti a városházán.

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is. A város nevében Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a legeredményesebb tanulókat és felkészítő tanáraikat.

A kitartás az, ami megkülönbözteti a tanulókat egymástól. Van, aki feladja, van. aki időt, fáradtságot nem kímélve eléri a maga elé kitűzött célokat. Ennek eredménye az országos megmérettetés, a sikeres szereplés.

Rajtatok múlik a jövő, ti vagytok azok, akik felemelhetik a várost! – mondta Szalay Ferenc polgármester a városháza dísztermében tartott ünnepségen, aki polgármester szólt arról is, hogy az ilyen és ehhez hasonló teljesítmények viszik előrébb a világot, az a törekvés, hogy mindig többre, jobbra vágyik az ember, és ezért kész tenni is. Szolnok büszke a diákjaira, büszke pedagógusaira és színvonalas iskoláira! Köszönet jár a szülőknek is, hiszen támogatásuk nélkül nem születhettek volna meg ezek az eredmények!

A fenntartóváltozások ellenére, a korábban kialakult jó gyakorlat alapján az önkormányzat együttműködik a szolnoki intézményekkel, rendszeresen anyagi támogatást nyújt a tehetséggondozás megvalósításához, a versenyeken való sikeres szerepléshez.

Az ünnepségen 103 diák és 77 pedagógus kapott elismerő oklevelet teljesítményéért.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekpedagógustanulmányi verseny