2024.06.16, Vasárnap

Könyvhét - Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi műsor a Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2016.06.05. 08:42

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi műsor, mesemondás, koncertek szerepelnek a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok Jász-Nagykun-Szolnok megyei programjai között.

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi műsor, mesemondás, koncertek szerepelnek a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok Jász-Nagykun-Szolnok megyei programjai között.

A könyvhét a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Big-Band nevű zenekarának előadásával kezdődik június 9-én, csütörtökön, a szolnoki Kossuth téren. A nap folyamán író-olvasó találkozókat tartanak. A Verseghy Ferenc Könyvtárban a meghívottak között lesz Lázár Balázs, Vass Virág, a Kossuth téren Jandácsik Pállal találkozhatnak az érdeklődők.
Június 10-én, pénteken, a szolnoki Damjanich János Múzeum új kiadványait mutatják be az intézményben. A Kossuth téren Dolák-Saly Róbert és Dés Mihály dedikál. 
A Verseghy-könyvtárban meghívott vendég lesz Bistey András, Bernáth József séf és Bán Mór, a népszerű Hunyadi-kötetek szerzője.
A nap folyamán kézműves foglalkozásokat tartanak, a Kossuth téren színpadi programokkal várnak mindenkit.
Június 11-én, szombaton, a Damjanich János Múzeumban az intézmény által kiírt néprajzi és helytörténeti pályázatok ünnepélyes eredményhirdetésére, díjkiosztójára kerül sor.
A Kossuth téren az Egyszervolt mesezenekar ad koncertet, majd Szűcs Miklós mesemondót hallhatják az érdeklődők. A Martfűi Szabadidős Kör szabadtéri játékokkal és arcfestéssel várja a fiatalabb korosztályt. 
A Verseghy-könyvtárban Szele György Egy Széchényi varázsa című könyvét mutatják be.
A könyvhét Szolnokon június 12-én, vasárnap, az Aranysor Íróklub irodalmi műsorával zárul a Damjanich János Múzeumban.

A martfűi városi könyvtárban Ugron Zsolnával találkozhatnak az irodalomkedvelők június 9-én. A kisiskolásoknak felolvasó estet tartanak június 10-én a könyvtárban.
A könyvhét alkalmából idén is megrendezik a Jászberényi Könyves Csütörtököt, június 9-én a mozi előtti téren. Utasi Hajnalka Múzsák tükre "Hajnikuk" című művét mutatják be. A programok között könyvvásár, képes történet, illetve modern meselánc szerepel, a kisebbeket kifestők, feladatok és a Tarisznyás Műhely jóvoltából játszóház várja. A felsősök Titkok könyvtára elnevezésű játékos akadályversenyen vehetnek részt. Késő délután az Acoustic Gallery koncertezik.

forrás: mti 

Galéria

AktuálisVerseghy Ferenc Könyvtár87. Ünnepi Könyvhét