2024.05.26, Vasárnap

Kormánytisztviselői nap a szabadban

2016.07.05. 08:12

A Kormányhivatal immár 6. alkalommal köszöntötte munkatársait a köztisztviselők és kormánytisztviselő napja alkalmából.

A Kormányhivatal immár 6. alkalommal köszöntötte munkatársait a köztisztviselők és kormánytisztviselő napja alkalmából. 2015-ben a munkatársak kérésének megfelelően az eddig megszokott ünnepi formán változtatott a kormányhivatal vezetése és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály parkjában szervezte meg az ünnepséget. Az idén is ezen a helyszínen gyűlt össze a több mint 600 résztvevő. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntője után 11-en kiemelkedő munkájukért vehették át a kormánymegbízott elismerő oklevelét. Az ünnepélyes percek után a RetroZóna zenekar szórakoztatta a jelenlévőket.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjében felidézte az elmúlt öt év legfontosabb történésit. A magyar közigazgatásban az elmúlt 150 év legnagyobb átalakítása zajlik, melynek fő célkitűzései a minőségi szolgálat, gyorsaság, egyszerűség és hatékonyság. Ugyanis csak ezekkel az ismérvekkel rendelkező közigazgatás szolgálja az ország versenyképességének növelését, másképpen mindannyiunk boldogulását.

A Kormányablak-hálózat kiépítésének első szakasza a befejezéshez közeledik, az országban 270 helyen lesz elérhető a modern, a XXI. század elvárásainak megfelelő integrált ügyfélszolgálat. Megyénkben a tervezett 13 kormányablak már fogadja az ügyfeleket, ahol jelenleg 1131 ügykörrel várjuk az ügyfeleket és szeptembertől újabbak bővül az integrált ügyfélszolgálatokon intézhető ügyek száma.

A tisztviselők tudása, képességei mindenkor döntő jelentőséggel bírnak, kiváltképpen a most zajló közigazgatási reform időszakában, amely középpontba helyezi a tisztviselők személyét, tudását, munkáját és teljesítményét. Az elmúlt 24 évben a közszolgálati pályán dolgozók munkájának illetményét meghatározó rendszer erősen túlszabályozott, bürokratikus, rugalmatlan volt és az egyéni teljesítmények elismerésének nehézsége jellemezte. A július elsejétől bevezetésre kerülő állami tisztviselői életpálya megőrzi a karrier-rendszer előnyeit, de lehetőséget nyújt a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásra is.

Az állami tisztviselői életpálya modell Magyarország kormányának felelős döntése a Kormányhivatalok munkatársai pályakarrierjének új alapokra helyezése. Az új életpálya bevezetésének első lépcsőfokaként július 1-jétől a járási hivatalok munkatársainak fizetése emelkedik, amelyet jövő januártól a megyei kormányhivatali dolgozók béremelése követ.

Az illetményemelkedés 2016. július 1-jétől megyénkben 763  főt érint, melynek mértéke mintegy 15%-tól 80%-ig terjed. Pl. egy középfokú végzettségű 16 év jogviszonnyal rendelkező munkatárs illetménye az eddigi 129.000 Ft-ról 230.000 Ft-ra növekszik, ami 78 %-os bérnövekedést jelent. Egy felsőfokú végzettségű 12 éve közszolgálatban dolgozó kolléga bére a jelenlegi 201.000 Ft-ról 280.000 Ft-ra, mintegy 40%-al növekszik- mondtaDr. Kállai Mária.

A köszöntő után kiemelkedő munkájukért 11-en vehették át a kormánymegbízott elismerő oklevelét.

Elismerésben részesült:

Bordásné Ignácz Ildikó, Népegészségügyi Főosztály

Katona Sándorné, Kunhegyesi Járási Hivatal

Kiss Anita, Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály

Kelemen Angéla Márta, Szolnoki Járási Hivatal

Klabacsek Istvánné, Jászberényi Járási Hivatal

Kovács Jenő Józsefné, Jogi és Koordináció Főosztály

Molnár Istvánné, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály

Móczó Nóra, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály

Szemerédiné Dr. Varga Anita, Tiszafüredi Járási Hivatal

Tóthné Koricsánszky Ágnes, Jogi és Koordinációs Főosztály

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria