2022.01.20, Csütörtök

Túrákkal egybekötött minikoncertek és operajóga is lesz a Tisza-tavi fesztiválon

mti

2017.05.23. 14:52

A negyedik alkalommal megrendezett esemény elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása. Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is lesznek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon július 28. és 30. között.

Hirdetés

    
A fesztivál első napján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével.

A TO'pera elnevezésű koncerten fellép mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Báll Dávid zongoraművész és Nyári Zoltán tenor - mondta Radó Denise, a gálaest rendezője. A színpad hátterében levő ledfalon hangulati filmek, asszociatív jelenetek lesznek láthatók. 

 

A második napon 67 kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek, például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király című rockopera dalai hangzanak el, Tiszaszőlősön a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget - részletezte Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál projektvezetője.


A fesztivál harmadik napján, a Boat D'Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire: a koncerteket a víz partján, a vízben és a vízen tartják. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes-vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.


A fesztivál fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 

Lengyel Györgyi a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Tisza-tó még mindig nem szerepel méltó helyen Magyarország turisztikai térképén, és minden eszközzel segíteni kell a vendégszám növelését. A vendégeken túl a tó környékén élőknek is jelentős esemény a fesztivál, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap is támogat.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke megjegyezte, egyre vonzóbb a Tisza-tavi turizmus, amelynek része a horgászat, a kerékpározás, a vízi sportok és a "magas kultúra is".

A fesztiválra jegyek vásárolhatók az egyes napokra, illetve válthatók két- és háromnapos fesztiválbérletek is. 

KultúraTermészet OperaházaTisza-tavi fesztivál